Thursday, November 17, 2011

Aku Nak Realtime Twitter!!

| |
Da tengok application realtime twitter kat sebelah kanan blog ni? Hehe. Aku dah dapatkan. Mulanya aku buhsan tengok. Aku removekan. Pastu tengok cam best je kat web² yg lain so aku cuba skali lagi. Ehe. Cam elok je menda alah tu dok diam² kat situ.
Meh tengok camne pulak cara nak letakkan realtime twitter widget ni.

2. Letakkan dalam Search Query contohnya @aaeeza kalau nak user specifics twits ataupun letak je apa² perkataan kalau anda nak twits ngan perkataan yang specific.

3. Lengkapkan isian dengan mengisi bahagian Title dan jugak Caption.
4. Boleh klik dulu kat Test untuk lihat twit yang  populated ngan search term anda.
5. Da tengok kat bahagian kaler ijau tu. Tu le area anda boleh godek² untuk customize widget ni.
6. Last nye, klik kat Finish & Grab Code dan anda boleh le embed kod tersebut lm blog atau website anda.
Ehe. Simple je kan? ^^, iYer~.

0 jejak:

Post a Comment