Thursday, November 17, 2011

I'm Watching~ I'm Watching~!!

| |
Gara² nak tengok bola sukan SEA, Malaysia vs Indonesia hari ni, aku gagahkan jugak diri menggodek tv lama tu. Lama dah tersadai kat bilik aku kat kampung. Bila mak dok rumah kat Betong secara automatiknya tv antik itupun ikut memindahkan dirinya.
Remote control  ilang sudah. Jadi kena wat secara manual. Hu. Lama dah tak wat keja ni.
Once upon a time a long² time ago, aku suka kacau menda alah ni. Dengan niat nak dapatkan siaran aliens.
Serius!! Mana tau kot² dapat dengar signal daripada diorang. Taksub jugak le sikit² ngan citer² sal aliens; U.F.O. pa sema yang berkaitan lah. Termasuk la citer X Files. Ehe.
Ni sebenarnya gara² pengalaman aku masa kecik² dulu pernah terlihat kelibat U.F.O.. Kalau aku sorang je yang nampak, aku boleh dikatakan dengan senangnya sebagai pembulak. maksudnya penipu lam loghat Sarawak. Tapi pada malam kejadian, kakak aku yang tersayang pun turut melihat kelibat yang sama. Dia da kat tepi aku je masa tu.
Detail sal citer tu, aku simpan je wat kenangan idup sendiri. Percaya ke tidak terpulang le. Aku tak mintak sapa²pun mengesahkan citer nih. Ehe.

Berbalik ngan kisah tv tadi. Siaran dah dapat. Cam biasa da siaran² old school aje. Tak clear sangat tapi cukup le sekadar nak tengok bola ala kadar. Wo. Camner ek perlawanan malam ni?

0 jejak:

Post a Comment